Чи потрібне знання історії рідного краю – визначали в бібліотеці ім. О. Бойченка (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Засідання круглого столу «Пам’ятка Фортифікаційного мистецтва. Фортеця Святої Єлисавети» за участі Петренка Івана Даниловича (автора історичних праць), Бабенка Олега Олександровича (директора Кіровоградського обласного архіву), Митрофаненка Юрія Станіславовича (кандидата історичних наук, фахового історика), Шевченка Сергія Івановича (кандидата історичних наук, автора унікальних книг «Реабілітовані історією» та чисельних праць з історичної регіоналістики та історіографії, Шевченка Бориса Леонідовича (старшого наукового співробітника Кіровоградського обласного краєзнавчого музею) пройшов у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. М. Бойченка.

Головним на засідання було питання «Чи потрібні нам знання з історії рідного краю?».

– Нас навмисне вирішили позбавляти історичної пам’яті – зазначив під час засідання Олег Бабенко. Але ж у нас є власний історичний шлях, який ми пройшли і про який варто знати. На жаль, все це замовчували та не афішували. Добре, що є дослідники, які пишуть праці з історії нашого краю – Шевченко С.І, Петренко І.Д. Це дуже важливо для нашого народу, для підняття нашої культури на вищий рівень та підняття патріотизму, особливо в дні неоголошеної війни.

До обговорення історичних питань долучилися й учні гімназії мистецтв «Пролісок».

Не випадково було вибрано й місце проведення заходу. Бібліотека ім. Бойченка володіє багатьма інформаційними матеріалами про кіровоградський край. Адже зберігання і поширенні інформації – пріоритет роботи закладу.

Ірина Зайцева для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар