У Кіровоградському районі «гасили» пожежі та розбирали «вибухонебезпечні» предмети (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Дбаючи про безпеку школярів, рятувальники обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій провели в Кіровоградському районі акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Радо зустріли рятувальників учні і вчителі школи села Вільне Кіровоградського району, адже тут дуже поважають людей цієї відважної професії.

Як повідомила Першій електронній прес-служба управління ДСНС, діти й молодшого, і старшого шкільного віку з радістю розповідали гостям про свої знання правил безпеки та запевнили, що ніколи не забувають екстрений номер «101». У свою чергу рятувальники нагадали дітям та їх наставникам про те, як необхідно поводитися на воді та, в разі потреби, рятувати потерпілого. Прозвучала й інформація про неприпустимість жартів із вогнем. А бойовий розрахунок державної пожежно-рятувальної частини №4 управління ДСНС для більшої наочності продемонстрував дії під час гасіння умовної пожежі.

«Потерпілий» залишився неушкодженим, адже газодимозахисники спрацювали професійно. Дітям продемонстрували, як гасять вогонь за допомогою різних типів пожежних стволів. Також, у рамках показових виступів, вихованці школи дізналися про можливості гідравлічних ножиць, що допомагають визволяти потерпілих із пошкоджених автомобілів та загалом розрізають метал різної товщини. Макети вибухонебезпечних предметів, які знаходять на території області, міг потримати кожен із юних глядачів. Але рятувальники наголосили, що це припустимо лише для виставкових експонатів.

Винагородою за добре знання правил безпеки стали конкурси «Протигаз», «Боївка» та «Влуч у ціль». Тут школярі показали, наскільки вправні можуть бути з них рятувальники, а допомагали їм у цьому бійці чергового караулу. На згадку про участь у конкурсах дітям залишилися застережні листівки та подарунки.

Школярам акція дуже сподобалася, а керівництво школи попросило проводити такі заходи систематично.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар