Військові дії на Сході України – 14 вересня

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом останньої доби у зоні конфлікту на Донбасі фіксувалося збільшення кількості обстрілів українських позицій.

Зокрема, в Донецькій області терористи здійснили обстріли у районах населених пунктів Нижня Кринка, Василівка, Малоорлівка, Єнакієво, Гранітне, Шахтарськ, Криничне, Красногорівка, Мар’їнка, Петрівське, Новоселівка, Майорськ, Жданівка, Новотроїцьке, Міус, Центральний, Богданівка, Авдіївка, Піски, Тоненьке, Ясинувата, Харцизьк, Новобахмутівка, Пантелеймонівка, Дебальцеве та аеропорту Донецьк. В Луганській області здійснено обстріли у районах Комишувахи, Попасної, Городища, Співаківки, Золотого, Чорнухіного. Підрозділи Збройних Сил України та інших силових структур дотримуються режиму припинення вогню.

Про це повідомив на брифінгу заступник керівника ІАЦ РНБОУ Володимир Полевий.

Водночас дії терористів загрожують виконанню мирного плану Президента України. Насамперед, йдеться про заяви ватажків терористичних організацій ДНР та ЛНР, що Захарченко і Плотницький брали участь у переговорах в Мінську як спостерігачі і «не були безпосередньо учасниками тристоронньої зустрічі».

Вчора сили АТО відбили 2 штурми російських найманців. Йдеться про черговий штурм аеродрому Донецька та прорив з н. п. Пантелеймонівка до Василівки Донецької області. У прориві брали участь понад 200 бойовиків. Атаки ворога відбиті. Втрат серед військовослужбовців немає.

Тривають випадки порушення повітряного простору та ведення повітряної розвідки з території Росії.

Учора з 14:25 до 21:00 через пункт пропуску «Ізварине» Луганської області до РФ виїхало 6 колон у складі 216 автомобілів, які напередодні заїхали з РФ через російський пункт пропуску «Донецьк» з так званою гуманітарною допомогою. Представники Держприкордонної та митної служб України в пункті пропуску «Донецьк» участі в оформленні колони не брали.

У Красному Лучі терористи склали список осіб, які, на їх думку, на початку дев’яностих років «розкрадали край». До цього списку потрапили представники місцевої еліти. Заможні люди можуть бути викреслені з «чорного списку» за грошову винагороду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар