Кіровоградці побачили «Нацистський окупаційний режим 1941-1945» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Презентація книги «Нацистський окупаційний режим 1941-1945» Івана Петренко відбулася в приміщенні державного обласного архіву.

Ця книга підходить вдумливому читачу – розповідає про окупаційний режим на Кіровоградщині в роки Великої вітчизняної війни. Як говорить автор, ми живемо в ілюзорному світі радянських ідеологем. Адже вивчали історію ми зовсім по іншим книжкам і стереотипи склались у нас, власне, по-різному. В одних книжках написана правда, а в інших – просто набір красивих слів.

Книга містить 50 розділів, кожен з яких описує окремий період окупації з історії Кіровоградщини. Під час роботи над Іван Петренко, автор використовував архівні документи, спогади очевидців, фотографії досліджуваного періоду.

Презентуючи «Нацистський окупаційний режим 1941-1945», автор подякував своїм друзям-дослідникам, які допомагали і підтримували його: Надії Куліш і Надії Івановій (допомагали збирати інформацію), Оксані Бабенко і Надії Рябоконь (сканували і редагували тексти), Олександру Мануйлову, Сергію Шевченку, Василю Даценко (надавали методичну підтримку і сприяли у виданні книги).

Ірина Зайцева, Перша електронна газета. Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар