Кіровоградський військовий очолив Держслужбу у справах учасників АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Колишній заступник командира Кіровоградської окремої дев’ятої бригади спеціального призначення Артур Дерев’янко очолив Державну службу у справах ветеранів та учасників АТО.

Відповідне рішення учора прийняв Кабінет Міністрів України.

Нагадаємо, в серпні Кабміном була створена Держслужба у справах ветеранів війни та учасників АТО, до обов’язків якої входить реєстрація даних осіб, їх соціальне забезпечення, працевлаштування, медична і психологічна реабілітація.

Довідка.
Дерев’янко Артур Валентинович народився в 1964 році. У 1986 році закінчив Київське вище загальновійськове командне двічі Червонопрапорне училище імені М. Фрунзе, у 1994 році – Командно-штабний коледж морської піхоти США. Проходив службу на посадах від командира групи до заступника командира окремої бригади спеціального призначення. У 1986-1988 роках командував в Афганістані групою, а пізніше – ротою спеціального призначення. За час проходження служби в ДРА нагороджений орденом Бойового Червоного прапора і трьома орденами Червоної Зірки.

Під час Євромайдану разом з іншими колишніми армійськими спецпризначенцями та ветеранами Афганістану відповідав за безпеку. Під час сутичок вони стояли живим щитом між протестувальниками і силовиками.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар