РНБО: росіяни обстрілюють села, українці звільняють заручників (інфографіка)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Станом на 9 вересня 2014 року, незважаючи на режим припинення вогню,обстановка на території Донецької та Луганської областей залишаєтьсянапруженою. Бойовики порушують досягнуті домовленості та в окремих місцяхпродовжують обстріли позицій сил АТО.

Про це сьогодні на щоденному брифінгу поінформував речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Українські військові суворо дотримуються умов перемир’я і відкривають вогонь тільки у відповідь. Нашими військовослужбовцями здійснюється укріплення рубежів, триває відновлення бойового потенціалу військ.

Найбільш небезпечною обстановка залишається в районах Донецьк (аеропорт), Дебальцеве, Сєверодонецьк, Щастя, Фащівка, Авдіївка. Зокрема, факт порушення перемир’я терористами у районі н.п. Щастя зафіксовано спостерігачами ОБСЄ.

З початку оголошення режиму припинення вогню (з 18:00 5 вересня по 06:00 9 вересня 2014 року) терористи та російські військові здійснили 89 обстрілів позицій сил АТО. Зокрема, вчора були обстріляні блокпости сил АТО у районі н.п. Донецьке, Комишуваха та Дебальцеве.

У рамках робочої поїздки до Донецької області Президент України Петро Порошенко відвідав об’єднаний штаб АТО у Маріуполі. Під час спілкування з військовими бригади Національної Гвардії, двох батальйонів територіальної оборони та прикордонниками у Маріуполі відзначив, що військовослужбовці мають бути готовими до захисту. «Ми добре знаємо свого ворога і ціну його словам. У мене немає ілюзій щодо нашого супротивника, але є надія», – сказав Президент України.

У промові перед бійцями Президент також відмітив важливість підтримки бойового духу й про те, що важливо зрозуміти: «Ніхто, крім нас самих, Україну не захистить». Президент України вручив державні нагороди 30 бійцям АТО з Нацгвардії, Збройних сил та МВС. Ордени Богдана Хмельницького різних ступенів, медалі «За мужність» та «За військову службу», а також один орден «Золота зірка» з присвоєнням звання Героя України отримали ті, хто ризикуючи своїм життям, обороняв і продовжує обороняти Маріуполь та мир у інших звільнених містах.

Припинення вогню дозволило активізувати процес звільнення заручників. Загалом за інформацією Генштабу звільнено 648 осіб, проводиться робота зі звільнення ще близько 500 заручників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар