Гаївська сільрада “наїхала” на підприємця

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На телефон «гарячої лінії» прокуратури Добровеличківського району надійшло повідомлення від підприємця про те, що Гаївська сільська рада здійснює на нього тиск шляхом прийняття незаконних рішень.

Встановлено, що рішенням сесії сільської ради вказаному підприємцю надано згоду на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки водного фонду, а в подальшому дане рішення визнано таким, що втратило чинність. Вказане суперечить вимогам земельного законодавства та Конституції України.

За результатами перевірки прокуратурою району внесено подання Гаївському сільському голові з вимогою усунути виявлені порушення вимог земельного законодавства. Проте, в задоволенні документу прокурорського реагування відмовлено.

Зважаючи на викладене, з метою захист прав підприємця прокурор району звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом щодо визнання протиправними та скасування зазначених рішень сесії. Судовий розгляд наразі триває.

Нагадуємо, що з метою виключення випадків незаконного втручання контролюючих органів та органів влади у діяльність підприємств, установ, організацій, інших господарюючих суб’єктів у прокуратурі Кіровоградської області організовано роботу телефону «гарячої лінії» – (0522) 22-75-10.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар