На Кіровоградщині дітей зі Сходу збирають до школи

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Під час наради Кіровоградського обласного штабу з питань соціального забезпечення переселенців було вирішено створити єдиний реєстр потреб дітей, родини яких були вимушені покинути свої домівки на Сході України.

«Спільне завдання представників влади та громадськості надати дітям усе необхідне до школи, оскільки багато з них виїхали ще на початку літа та потребують допомоги», – заявила заступник голови ОДА Віта Атаманчук.

За словами представника обласного департаменту освіти і науки Алли Олійник, кількість дітей зі Сходу, які ходитимуть у школу на Кіровоградщині, постійно збільшується. «Наразі, подано понад 200 заяв щодо вступу до загальноосвітніх навчальних закладів. Із забезпеченням підручниками проблем немає, а от з канцелярським приладдям виникають певні труднощі. Майже 160 учнів потребують товарів для школи. Фахівці освітньої галузі склали перелік з 17 найнеобхідніших канцелярських предметів», – зазначила Алла Олійник.

Під час наради стало відомо, що кожен район забезпечить дітей переселенців приладдям до школи. У кожному районі – близько 10 дітей.

За словами волонтера КНТУ Олени Тесленко, крім канцтоварів діти потребують ще й теплого одягу. Його можна приносити до гуртожитків університету, де проживають переселенці.

Аби допомогти дітям, було вирішено створити єдиний реєстр потрібного одягу та інших речей за кількістю та віком дітей, який буде постійно оновлюватись. Крім того, благодійники звернуться за допомогою до власників магазинів, які можуть допомогти.

Працівники У ДСНС під час наради розповсюдили серед волонтерів «Дорожні карти» з порадами щодо працевлаштування переміщених громадян.



Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар