30 країн світу вклали інвестиції в економіку Кіровоградщини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В економіку області вклали капітал інвестори 30 країн світу, серед яких провідні партнери: Кіпр, Велика Британія, Нідерланди та Російська Федерація. 

У січні–червні 2014р. в економіку області іноземними інвесторами вкладено 2 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій. Майже весь обсяг прямих іноземних інвестицій надійшов із країн Європейського Союзу.

Станом на 1 липня 2014р. загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку області, становив 96,3 млн. дол. та зменшився на 39,2% порівняно з початком 2014р.

Найбільш привабливими об’єктами іноземного інвестування були підприємства м. Кіровограда (33,7% загального обсягу прямих іноземних інвестицій області) та Кіровоградського району (15,6%).

За видами економічної діяльності найбільші обсяги інвестицій зосереджені на підприємствах промисловості; сільського, лісового та рибного господарства; оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів; організаціях, що здійснюють діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування; операцій з нерухомим майном.

ГУ статистики в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар