У Кіровоградському слідчому ізоляторі відкрито кімнату для тривалих побачень довічно засуджених

14 серпня поточного року, Кіровоградським слідчим ізолятором управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області завершено обладнання кімнати для проведення тривалих побачень для засуджених до довічного позбавлення волі, відповідно до статті 151 Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо адаптації правового статусу засудженого до європейських стандартів» № 1186-VII від 08 квітня 2014 року.

Ця стаття яка передбачає право засуджених до довічного позбавлення волі на одержання тривалих побачень один раз на три місяці з близькими родичами (подружжя, батьки, діти, всиновлювачі, рідні брати і сестри, дід, баба,онуки). Крім того,тривалі побачення можуть надаватися і подружжю, яке проживало однією сім’єю, але не перебувало у шлюбі, за умови,що в них є спільні неповнолітні діти.

Про це повідомили Першій електронній у прес-службі управління ДПтС України в Кіровоградській області.

У кімнаті створено умови, які повністю відповідають вимогам законодавства та сьогодення. Так, в усіх без винятку приміщеннях, проведено сучасні ремонти, встановлено необхідні меблі та побутову техніку, облаштовані житлова кімната, кухня, душова, санвузол.

Під час облаштування приміщень кімнати тривалих побачень було дотримано усіх вимог щодо їх надійної ізоляції, постійного нагляду за засудженими до довічного позбавлення волі та забезпечення безпеки громадян, які прибувають до них на побачення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар