Кіровоград готовий створити повноцінне хоспісне відділення

До кінця року на базі КЗ «Центральна міська лікарня №1 м.Кіровограда» може відкритися повноцінне хоспісне відділення, розраховане на 15 пацієнтів.

Про це під час засідання круглого столу сказала начальник управління охорони здоров’я Кіровоградської міськради Оксана Макарук, повідомляє кореспондент Першої електронної.

За словами Оксани Макарук, зараз на базі кіровоградської ЦМЛ №1 вже організоване надання паліативної допомоги важкохворим людям. Для цього перепрофілювали 15 ліжок терапевтичного відділення закладу. У відділенні паліативної допомоги, яке відкрилося у квітні, людям надається медична допомога.

«Зараз у відділенні умови, які залишилися ще з терапевтичного. Але вже готовий проект реконструкції та капітального ремонту приміщення. Це  дозволить організувати у відділенні роботу, яка відповідатиме всім вимогам. За модель взяті ті хоспісні відділення, які вже є в Україні. Проектом передбачене облаштування одномісних палат з окремим санвузлом, телевізором і функціональним ліжком. Вже виготовлена проектно-кошторисна документація. Крім того, бюджет міста передбачив кошти на виконання робіт з ремонту та реконструкції приміщення», – повідомила Оксана Макарук.

Поки що йдеться про створення лише 15 таких палат.

Проектна вартість робіт, за словами заступника міського голови Кіровограда Ігоря Волкова, становить близько 900 тисяч гривень. Бюджет готовий виділити таку суму.

Також, за словами Оксани Макарук, є домовленість з Міжнародним фондом «Відродження» на надання фінансової допомоги для створення і функціонування хоспісу у Кіровограді у розмірі 160 тисяч гривень.

За даними лікаря-онколога Михайла Макаревича, озвученими на засіданні, в області більше 13 тисяч осіб потребують хоспісної допомоги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар