У Новомиргородському районі привласнили 4,5 млн.грн, виділений на газифікацію села

На Кіровоградщині прокуратурою розпочаті два кримінальні провадження сума збитків по яких сягає 9,5 млн. грн. Прокуратурою Новомиргородського району розпочато кримінальне провадження відносно службових осіб кооперативу, які привласнили 4,5 мільйони гривень коштів НАК «Нафтогаз України», виділених на газифікацію села.

Про це повідомили Першу електронну у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України.

Кримінальне правопорушення виявлено в ході перевірки діяльності обслуговуючого кооперативу «Добробут в оселі». Між вказаним кооперативом та Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» було укладено договір на будівництво підвідного газопроводу до с. Оситняжка вартістю 4,5 млн. грн. Відповідно до правочину газопровід мали здати в експлуатацію ще у 2012 році.

Незважаючи на повну оплату робіт з боку НАК «Нафтогаз України» та умови договору, газопровід до цього часу в експлуатацію не зданий.

Більш того, робочий проект будівництва даного газопроводу у ВАТ «Кіровоградгаз» не погоджувався та не передавався, будь-які документи щодо готовності об’єкта до експлуатації відсутні, обслуговуючий кооператив за місцем реєстрації не перебуває. Все це свідчить про неправомірне заволодіння шляхом шахрайства коштами НАК «Нафтогаз України» у розмірі 4,5 млн. грн.

За аналогічним фактом розпочато кримінальне провадження і прокуратурою Олександрівського району – службові особи обслуговуючого кооперативу «Газ та тепло» незаконно заволоділи коштами НАК «Нафтогаз України» у сумі майже 5 млн. грн.

Досудові розслідування у вказаних кримінальних провадженнях тривають.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар