Кров гайворонських донорів потрапить до бійців АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканці Гайворонського району активно підтримують ініціативу щодо здачі крові бійцям, які зазнали поранення в боях з терористами на сході країни. 

Як повідомив кореспондент Першої електронної, цими днями вже вкотре у відділенні переливання крові Гайворонської центральної районної лікарні зібралися місцеві мешканці, щоб поділитися кров’ю з військовими.

Багато хто прийшов поділитися своєю кров’ю вперше, а дехто з числа Почесних донорів, як, наприклад, тракторист-навантажувач ПП «Слівко» Микола Гронський.

Одними з перших в районі здали свою кров медпрацівники Центральної районної лікарні. Згодом Їхній патріотичний приклад підтримали військовослужбовці райвійськкомату, представники органів влади й громадські активісти, працівники редакційно-видавничого центру «Гайворонщина», хащуватської загальноосвітньої школи та інші.

Варто підкреслити, якщо кров, яку здають донори в Кіровограді, так і не потрапляє до воїнів АТО через відсутність відповідного запиту (що, до речі, можна вирішити одним дзвінком від директора департаменту охорони здоров’я), то медики Гайворона знайшли можливість передати зібрану кров для порятунку життів українських військових.

«Кров, яку ми отримуємо в нашому відділенні, буде відправлена до станції переливання крові у м. Умань, а звідти після відповідних процедур до Києва — розповідає завідуюча відділенням переливання крові ЦРЛ Надія Кулик. — Ми також залишаємо дані наших донорів, щоб, у разі потреби саме їхньої крові, запросити їх знову».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар