Усі учасники АТО з Кіровоградщини отримають статус учасників бойових дій та земельні ділянки

Pettik ODA

Відповідно до змін у законодавстві, усі особи з законних військових формувань, що брали участь у бойових діях і їх забезпеченні, прирівнені у статусі до учасників бойових дій.

Про це повідомив під час зустрічі з учасниками АТО в Кіровоградській ОДА військовий комісар Кіровоградського обласного військового комісаріату полковник Ярослав Кучер.

“Статус учасника бойових дій буде надано після закінчення служби в зоні АТО. Технічні питання вирішуються просто: військові частини вже склали відповідні списки. Усі пільги учасників бойових дій будуть застосовані для вас після закінчення активної фази АТО.  Створені комісії, які розглядатимуть спірні моменти. Вас вони не стосуються, стосуються тих, хто пробув один день в зоні АТО. Підтверджений один день участі в АТО дає право для отримання статусу. Кадрові і фінансов органи ваших частин обраховують стаж, що буде вам зарахований”, – повідомив військовий комісар.

Голова Кіровоградської ОДА Олександр Петік уточнив: “Ті, хто не воював, а на один день приїхав “покрасуватись” до зони АТО, як раніше це робили деякі чиновники, не отримають такого статусу. Його отримають тільки ті, хто воював, на підставі документів своїх військових частин”. Також голова ОДА повідомив, що деякі пільги будуть діяти для військових та їх сімей вже зараз.  “Є ініціатива Держкомзему, учасникам АТО виділятимуться земельні ділянки у прискореному режимі. Юристи вас звільнять від паперової роботи, вас не ганятимуть по кабінетах. Також 18 вересня на сесію облради ми внесемо проект рішення по реабілітації військових, ми не будемо чекати закінчення АТО”.

Також в.о. начальника головного управління Держкомзему в Кіровоградській області Ігор Збаржевецький надав роз’яснення військовим по отриманню земельних ділянок: “Визначено 279 масивів землі для військових.У межах міст 200 гектарів та поза межами 1000 гектарів. 13 земельних ділянок вже передали у власність учасникам АТО, 10 заявок надійшло вчора.  Ми не чекаємо “корочек” учасника бойових дій, достатньо справки командира, будь-якого документу, що підтверджує участь в АТО. Ділянки можуть отримати дружини або рідні. Ми провели бесіди з усіма головами сільрад. Вони отримали роз’яснення по процедурі виділення землі та зразки заяв”.

Олександр Петік під час зустрічі звернувся до присутніх волонтерів та представників ЗМІ: “Вношу пропозицію включитися волонтерам, представникам громадських організацій та ЗМІ створити наглядову раду для контролю за вирішенням проблемних питань щодо допомоги військовим і їх сім’ям. Також голови РДА мають взяти під особистий контроль сім’ї загиблих. Щоб не сім’ї ходили з проблемами до чиновників, а чиновники ходили і пропонували допомогу. Проситиму громадськість включитись у процес підготовки обласної програми підтримки військових та їх сімей”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар