Інвалід з Кіровограда вирушив у благодійний пробіг Європою (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 19 серпня, з Кіровограда стартував благодійний пробіг Європою, метою якого є привернути увагу європейців до подій на сході України і зібрати кошти на допомогу інвалідам Донбасу та будівництво спортивно-реабілітаційного табору для інвалідів.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, з Кіровограда на візочку виїхав інвалід 1-ї групи Іван Ареф’єв та його супроводжуючий Анатолій Перов на велосипеді (який, до речі, вже подолав маршрут з Польщі). Протягом поїздки до них приєднаються люди з обмеженими можливостями зі Львова, Чернівців та Польщі.

Іван Ареф’єв народився у с. Власівка Світловодського району Кіровоградської області. 2002 року в ДТП чоловік отримав травму хребта та спинного мозку і втратив можливість ходити. Минулого року у нього з’явилася можливість вирушити до Кракова (Польща) і взяти участь у марафоні. Після цього Іван вирішив зробити благодійний пробіг Європою і розповісти світу про Україну і події, які тут відбуваються.

За його приблизними підрахунками поїздка триватиме близько двох місяців. «Відстань до Умані ми плануємо подолати на візках за 4 дні. Потім автобусом до Львова і звідти до польського міста Перемишль. Там знову сідаємо на візочки і подорожуємо Польщею, Німеччиною, а звідти до Страсбурга (Франція). На зворотному шляху їхати будемо через Кіровоград до Слов’янська», – розповів Іван.

У Слов’янську вже три роки будується реабілітаційно-спортивний центр для людей з обмеженими можливостями. Наразі забетоновано поле для тенісу, бадмінтону, стрільби і танців на візочках. Якщо будуть кошти, збудують і спортивний зал. Гроші планується зібрати саме під час подорожі Україною та Європою.

Підтримати благодійний пробіг можна, перерахувавши кошти для допомоги людям з обмеженими можливостями на рахунок Івана Ареф’єва 6762 4620 5694 7705.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар