На Кіровоградщині побільшало м’яса й молока

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Головне управління статистики в Кіровоградській області інформує про основні показники роботи галузі тваринництва в області за січень–липень 2014 року.

Виробництво м’яса господарствами усіх категорій у lfybq gthsjl склало 42 тис.т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем–липнем 2013р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій як у сільськогосподарських підприємствах (на 0,9 тис. т або на 7,9%), так і в господарствах населення (на 2,5 тис.т або на 9,2%).

Загальне виробництво молока збільшилося на 3,6% і склало 199,4 тис.т, у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 19,3% (32,2 тис.т), у господарствах населення – на 1% (167,2 тис.т). Порівняно з січнем–липнем 2013р. в аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 434 кг (на 16,5%) і становив 3069 кг.

Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у січні–липні 2014р. порівняно з 2013р. зменшилося на 5,7% і склало 322,7 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – в 1,6 раза (72 млн.шт.), у господарствах населення – зросло на 11% (250,7 млн.шт.). Несучість курей-несучок у січні–липні 2014р. склала 174 шт. проти 196 шт. у січні–липні 2013р.

Загальна чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 151 тис. голів (на 3,2% менше ніж на 1 серпня 2013р.), у т.ч. корів – 66,9 тис. голів (на 1,6% менше), свиней – 278,8 тис. голів (на 0,3% більше), овець та кіз – 60,2 тис. голів (на 3,7% менше), птиці – 6554,1 тис. голів (на 3,5% більше).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар