Народний депутат та студенти КДПУ разом відновлюватимуть «Буревісник» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Народний депутат України Станіслав Березкін та ректор КДПУ ім. В.Винниченка Олег Семенюк підписали меморандум про реалізацію спільного проекту відновлення університетської спортивно-оздоровчої бази «Буревісник».

Благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» передасть необхідні матеріали, а студенти педуніверситету виконуватимуть ремонтні роботи. На базі, яка знаходиться в мікрорайон Новомиколаївка, з’являться сцена для проведення заходів, сучасні туалети, душові, будиночок для відпочинку, а також будуть відремонтовані вже існуючі споруди.

Спортивно-оздоровча база «Буревісник» була відкрита у 1960-х роках. За словами ректора КДПУ Олега Семенюка, з 90-х років, на жаль, кошти на неї виділялися в останню чергу. «Ми дуже зацікавлені в тому, щоб «Буревісник» став сучасною базою для молоді. Раді, що знайшлася людина, яка допоможе її відновити», – сказав ректор.

База, незважаючи на свій не дуже привабливий вигляд, постійно приймає гостей та відпочиваючих. Тут проходять спортивні збори, практикуються студенти природничого факультету, збираються учасники туристичного клубу «Мандри». Саме тут кілька місяців тому відбувався фестиваль Студентська республіка, в якому брали участь представники кіровоградських вузів.

«На фестиваль Студентська республіка ми запросили народного депутата України Станіслава Березкіна. І коли він приїхав на фестиваль, був вражений тим, в якому стані знаходиться база. Саме тоді і народилася ідея відновити її спільними зусиллями», – сказав представник фестивалю Кирило Мельник.

Як зазначив Станіслав Березкін, кіровоградська молодь, студенти зможуть реалізувати різні проекти, проводити фестивалі та спортивні заходи та приймати гостей з інших областей в гарних умовах.

«Підтримка здорового способу життя молоді є одним із найважливіших завдань. Ми повинні усвідомлювати, що, майбутнє держави за поколінням, яке фізично та морально здорове. За людьми, здатними творити і приносити користь іншим та суспільству», – зазначив народний депутат.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар