Британський журналіст: цієї ночі російська бронетехніка вторглася в Україну

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Російська бронетехніка та інші військові машини в’їхали на територію України в ніч з 14 на 15 серпня.

Про це повідомляє кореспондент провідного британського видання The Guardian, які нині працюють на сході України.

За свідченням кореспондента, російська колона з 280-ти вантажівок зупинилася поблизу державного кордону в той час, як 23 бронетранспортери та інші допоміжні військові машини (бензовози тощо) перетнули кордон недалеко від контрольно-пропускного пункту Ізварине.

The Guardian нагадує: голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що в колоні є 262 автомобілі, з них 200 з гуманітарною допомогою.

Британський кореспондент повідомляє, що російська колона, яка зупинилася поблизу кордону, розбила польовий табір з десятком великих наметів та душовою зоною. Сотні водіїв вантажівок з колони одягнені в ідентичні футболки кольору хакі, шорти і картузи. По їх вигляду журналіст зрозумів, що це військові, хоча деякі з них стверджували, що є добровольцями. Водії нагадали йому “зелених чоловічків”, які брали участь у приєднанні Криму до РФ.

Один з водіїв розповів британцю, що є волонтером неурядової організації і безкоштовно виконує місію з доставки гуманітарного вантажу. Після ще кількох запитань він заявив: “Мені платять, щоб я робив свою роботу, а не стояв і говорив з журналістами”.

Також журналіст стверджує, що вантажівки були лише недавно пофарбовані у білий колір – під брезентом, який загорнувся, він помітив, що раніше вони були кольору хакі (як у військових). Ці автівки і бронеколону кореспондент The Guardian вважає свідченням вторгнення Росії, що Кремль неодноразово заперечував.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар