Верховна Рада повернула військові прокуратури

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Депутати ухвалили Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» щодо утворення військових прокуратур.

У пояснювальній записці до Закону йдеться, що 13 квітня 2012 року ухвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з зв’язку з прийняттям Кримінального процесуального кодексу України» із Закону «Про прокуратуру» вилучені положення щодо військових прокуратур.

На сьогодні в системі органів прокуратури України діють спеціалізовані прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері. Водночас їх територіальна структура, принципи комплектування (за рахунок цивільних осіб) та організаційні засади діяльності не відповідають ступеню загроз державі в оборонній сфері.

Особливість організації діяльності прокуратур у воєнній сфері насамперед визначається її об’єктами – військовими формуваннями та оборонно-промисловим комплексом.

На військові прокуратури покладено нагляд за додержанням законів щодо забезпечення воєнної безпеки суверенної і незалежної, демократичної, правової держави Україна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар