Контейнер з аналізами хворої Маші Варич загубили дорогою в Італію

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У трирічної Маші Варич рецидив есенціальної тромбоцитемії. Їй необхідна повторна пересадка кісткового донорського мозку. Зробити таку операцію погодилися в Італії. Батьки надіслали в закордонну клініку контейнер зі зразками для аналізів, але дорогою він загубився. А у дитини виникли нові ускладнення хвороби.

Як розповіла Першій електронній мама Маші Ніна Варич, після планової здачі аналізів лікарі сказали, що кількість тромбоцитів у крові дитини врегулювалась, проте виникли нові ускладнення – з печінкою.

«Ймовірно, організм Машеньки стомився від дворічного прийому хімії. Наразі, Маші знизили дозу хімії (агреліту) і призначили крапельницю», – розповіла мама.

Батьки вже отримали офіційне підтвердження з італійської клініки, яка виставила остаточний рахунок за операцію – 120 тисяч євро. Безпосередньо операція коштує 85 тисяч євро, ще 5 тисяч треба заплатити за тестування батьків на сумісність з клітинами хворої Маші, і 30 – на пошук донора, якщо тканини виявляться не сумісними.

«В Україні робили такий аналіз, але італійська клініка не довіряє цим результатам. Тому нам треба було передати пробірки зі зразками крові мами, тата і самої Маші. Волонтер, який нами займається запропонувала передати кров через родину, яка везла дитину на лікування у цю ж клініку. Але потім на сторінці цієї дитини у соціальній мережі я прочитала, що в дорозі вони загубили валізу! Ту валізу, в якій була наша кров! Протягом тижня її так і не знайшли. Зараз шукати немає сенсу, адже термін придатності крові закінчився цього понеділка. Тепер нам треба шукати кур’єра, який доставить нові аналізи в Італію». – розповіла Ніна Варич.

Нагадаємо реквізити для допомоги:
ПРИВАТБАНК Карта № 5363 5426 0076 1721
Варич (Мажуга) Ніна Олександрівна

Телефон мами Ніни  +38 (050) 015-05-09

Поширити:

Залишити коментар:

коментар