Як пристосуватися до підвищення тарифу на воду

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Зростання вартості води у нашому місті спровокувало кілька протестів та ряд гучних заяв від місцевої влади. Чиновники заявляли: ціни не справедливі і ми доб’ємося їх перегляду, проте цього так і не сталося. 

Тому, щоб у такій ситуації зберегти свій гаманець у тонусі, треба економити воду. Нагадаємо, наразі, тариф у Кіровограді становить майже 12 гривень за куб.

Управління Держенергоефективності України у Кіровоградській області запевняє, що в побуті третина води використовується даремно. Значна частина її витрачається через застарілі труби та не герметичність кранів. Так, наприклад, із крапаючого крану витікає 60 літрів води на добу.

Управління Держенергоефективності дає споживачам наступні поради:

– приймаючи душ замість ванної можна зекономити близько 1400 літрів води на тиждень;

– водозберігаючі насадки для душу, унітази з дворежимним зливом також значно зменшать витрати;

– економним є використання водо- та енергозберігаючих режимів. На пральних машинах вони позначаються як «клас використання енергії «А» або «А+»;

– миття посуду проточною водою робить посуд «золотим», адже даремно витрачається близько 15 літрів води щохвилини. В той час, як набираючи її в раковину, Ви витратите всього 3- 4 літри;

– а якщо при голінні та чищенні зубів кран перекривати, а не тримати ввімкненим постійно, то можна зекономити до 10 літрів води.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар