В Олександрії чоловік, який забив до смерті синового приятеля, отримав 8 років

Вісім років позбавлення волі та 200 тисяч гривень моральної компенсації сім’ї загиблого – такий вирок виніс Олександрійський міськрайонний суд 4 жовтня 2013 року пенсіонеру, який побив до смерті приятеля свого сина. 

Про це повідомив Правдоруб.

Причиною розборок послужив виховний момент. За допомогою кулаків та спортивної біти батько намагався пояснити молодим людям, що красти погано.

Подія трапилася в кінці 2006 року в Олександрії. Двоє приятелів вкрали ворота в одному з приватних дворів. У будинку в той момент ніхто не проживав, тому особливих труднощів крадіжка не викликала.

Здавши викрадене на металобрухт, на виручені гроші хлопці купили 2 літри горілки і сіли випивати. В цей момент про крадіжку воріт повідомили батькові одного з них. Взявши для підтримки своїх друзів, пенсіонер прийшов в будинок сина приятеля, де й застав обох.

Завдавши кожному по кілька стусанів кулаками і битою, обвинувачений з друзями вивезли злодюжок в гараж. Причому, приятеля заштовхали в багажник “Ниви”, оскільки в салоні не було місця. У гаражі побиття продовжилося.

Свого сина підсудний бив дерев’яними рейками по руках і пальцях, а ось його товаришеві дісталося і руками, і ногами, і битою. Перерахування всіх завданих травм займає півсторінки аркуша А4 убористим шрифтом. Ось основне: черепно-мозкова травма з внутрішньочерепним крововиливом, переломи ребер справа і зліва, перелом грудини, крововилив в капсулу лівої нирки, переломи кісток лівого передпліччя. Основна причина смерті, на думку експертів, – крововилив у мозок.
Після побиття чоловіка знову заштовхали в “Ниву” і вивезли на відстійники Олександрійського цукрового заводу, за 2 км від міста, де залишили “для того, щоб він самостійно повертався додому”. Однак від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер. У нього залишилися дружина і малолітня дитина, інвалід з дитинства.
Підсудний свою провину не визнав і не розкаявся. Звинувачення будувалося на численних свідченнях свідків, зокрема, його друзів, присутніх під час конфлікту.

Потерпіла заявила цивільний позов про стягнення з підсудного 4000 грн. матеріального збитку (за похорон і могильний пам’ятник), а також 50 000 грн. моральної шкоди. В ході розгляду справи потерпіла збільшила вимоги про відшкодування моральної шкоди до 200 000 грн. Таку суму жінка обґрунтувала тим, що залишилася одна з неповнолітньою дитиною, інвалідом з дитинства. Син позбавлений як матеріальної, так і моральної підтримки батька. За всі роки з часу смерті чоловіка, підсудний жодного разу не вибачився перед нею і не надав ніякої допомоги.

Всебічно вивчивши справу, суд визнав обвинуваченого винним за ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення) і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років. Також суд постановив стягнути із засудженого на користь вдови 200 000 грн. моральної шкоди та 4000 грн. матеріального. Вирок може бути оскаржений протягом 15 діб в Апеляційному суді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар