Підсудний працівник прокуратири Душинський, що вчинив смертельне ДТП, намагається затягнути судовий процес

Новомиргородський районний суд продовжив термін перебування під вартою колишнього працівника Кіровоградської міської прокуратури Анатолія Душинського ще на 60 діб.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, суд врахував позицію прокурора, що підсудний вводить суд в оману і може переховуватись від суду. Прокурор зазначив, що сторона захисту заявила про якогось свідка, якого обіцяли представити суду. Обрана тактика захисту, обрана захисником, свідчить, на його думку, про те, що вони вирішили затягнути розгляд судового впровадження. Це свідок, якого не називали у ході досудового слідства інші свідки і сам звинувачений.

Щиросердне каяття звинуваченого під час досудового слідства за цих умов може розцінюватись як намагання ухилитись від кримінального покарання. Як говорить сестра загиблого Анна Богатирьова, по суті цей “свідок” мав би розповісти про те, що підсудний Душинський чотири години пив з ним каву біля барної стійки, а не вживав алкоголь перед тим, як сісти за кермо, в компанії за столиком кафе. Тобто мали виникнути нові свідчення, які суперечать попереднім свідченням і матеріалам справи.

Наступне судове засідання призначене на 14:00 26 серпня. Я повідомляють власні джерела Першої електронної, на цьому засіданні скоріше за все буде винесено вирок по справі, хоча заплановані ще 3 засідання на перші числа вересня.

Нагадаємо, 12 жовтня минулого року у Кіровограді Анатолій Душинський, перебуваючи за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння, збив на смерть 17-річного юнака на пішохідному переході й утік з місця ДТП.

Санкція статті КПК, яку інкримінують підсудному, передбачає від 3 до 5 років позбавлення волі і позбавлення права керувати транспортними засобами до 3-х років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар