Підприємствам області повернули «автоматом» 807 млн. грн. ПДВ

Підприємствам Кіровоградщини повернуто в автоматичному режимі майже 807 млн. грн. податку на додану вартість.

Про це Першій електронній повідомили прес-службі ГУ Міндоходів в області.

Це в 4,2 раза або на 616,7 млн. грн. більше, ніж за 9 місяців 2012 року.

Всього з початку року бізнесмени регіону отримали 980,8 млн. грн. бюджетного відшкодування на рахунки в банках, з них 82,2 відсотків – в автоматичному режимі. Така тенденція пояснюється очевидними перевагами цього способу: скороченими термінами проведення перевірок та зарахування коштів на поточний рахунок платника податку.

Оперативність та простота такого механізму сприяє підвищенню конкурентноздатності підприємств, тому фахівці органів Міндоходів у Кіровоградській області очікують, що кількість платників, які претендують на відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, значно збільшиться.

Проте скористатися правом на автоматичне відшкодування можуть лише суб’єкти господарювання, які відповідають встановленим критеріям. Одним з основних є рівень середньомісячної заробітної плати, яка повинна в 2,5 рази перевищувати мінімальну зарплату, встановлену законодавством.

На Кіровоградщині змогли дотриматися усіх вимог та отримали бюджетне відшкодування в автоматичному режимі такі підприємства як ПрАТ „Гідросила АПМ”, ПАТ „Гідросила”, ПрАТ „Торговий дім „Гідросила”, ПП „Торговий дім „Креатив-розлив”, МААК „Урга”, ТОВ „Коріда-Тех” та ПАТ „Червона зірка”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар