Черепно-мозкова травма не становить загрози здоров’ю на території Кіровоградського СІЗО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Поранений боєць батальйону «Азов» Андрій Пастушенко, який перебував під вартою в Кіровоградському СІЗО, не потребував допомоги медиків, не зважаючи на черепно-мозкову травму і перелом ключиці. Відповідно, пенітенціарії не пустили до хворого карету швидкої допомоги, бо у цьому не було потреби.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, про це сьогодні, 7 червня, заявив начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області Юрій Ткаченко.

«У нього було достатньо багато травм, черепно-мозкова травма, але жодних скарг на здоров’я не було. 4 серпня ввечері з ним працювали працівники медико-санітарної частини. О 19.00 він написав заяву, що не потребує більшої допомоги, ніж та, яку він отримав на території медико-санітарної служби СІЗО. Після 22.00 приїхала швидка допомога, яку викликав адвокат», – зазначив начальник управління, продемонструвавши журналістам заяву Андрія Пастушенка про відмову від додаткових лікувальних заходів.

Ткаченко запевнив, що незважаючи на нібито відмову затриманого від медичної допомоги, медико-санітарна служба СІЗО продовжила за ним доглядати, зокрема, надавали знеболюючі препарати.

Нагадаємо, як зазначив після звільнення сам Пастушенко, йому постійно давали знеболювальне і він весь час спав: «Я на знеболювальних. Учора після двох уколів я заснув, мене не змогли б розбудити. … Чи лікували? Перебинтували, давали знеболювальні».

Разом з тим Юрій Ткаченко зазначив, що світловодські лікарі не відпустили б з лікарні «азовця», якби була загроза його здоров’ю.

Щодо вчинку світловодських лікарів, то заступник командира батальйону «ОУН», відомий український письменник і поет Борис Гуменюк, так прокоментував ці події: «Головний лікар світловодської лікарні взагалі не мав права віддавати людину, яка побувала у страшній аварії, з травмою черепу, зі струсом мозку, з пошкодженим оком, з вирваною ключницею, який потребує операції. Цей лікар порушив лікарську етику».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар