Стан проведення АТО на Сході України на 17:00

Зведені данні ІАЦ РНБОУ на  17:00  06 серпня 2014 року.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко зустрівся з волонтерами, які надають підтримку бійцям Збройних Сил та Національної Гвардії України, залученим в антитерористичну операцію на Сході нашої країни. Про це під час прес-конференції в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

На зустрічі Глава держави закликав волонтерські організації координувати дії між органами влади та громадянами, які допомагають армії та мешканцям звільнених від терористів міст. Крім того, Петро Порошенко віддав наказ представникам центральних і місцевих органів влади створити атмосферу максимального сприяння діям волонтерів.

Глава держави відзначив, що, готуючись до зустрічі, в тому числі і на підставі публікацій в соцмережах та ЗМІ, на підставі попереднього розслідування, яке було проведене Генеральною прокуратурою, він дав доручення міністру оборони звільнити керівників двох департаментів – відповідальних за матеріально-технічне забезпечення та за проведення тендерів на закупівлю озброєння.

Президент також дав доручення включити до складу громадських рад міністерств, які користуються правом безтендерних закупівель, представників волонтерів, які мали б можливість перевіряти усі закупівлі.

Президент поставив жорстке завдання головам облдержадміністрацій взяти під шефство сім’ю кожного загиблого чи пораненого в АТО і звільнити від квартплати родини учасників АТО. «Лікування, оздоровлення, фізична реабілітація, соціальна адаптація і працевлаштування поранених, які повертаються, – теж сфера вашої відповідальності», – сказав Президент. Петро Порошенко також закликав керівників областей не залишати родини мобілізованих сам-на-сам з можливими проблемами.

Військові дії

Сили АТО зосереджені на проведенні рейдових дій та ізоляції районів, тимчасово підконтрольних терористам.

Сьогодні відбувся мінометний обстріл блокпосту в районі н.п. Сабівка Луганської області. У другій половині дня терористи обстріляли підрозділи АТО з установок «Град» в районі селища Красний Яр Луганської обл.

Росія накопичила на кордоні з Україною близько 20 тисяч військових і може ввести їх під виглядом миротворців. Про це йдеться у офіційній заяві НАТО. В організації наголошують, що Росія може використати свої війська під прикриттям гуманітарної чи миротворчої місії. «Ми не будемо гадати, що на думці у Росії, але бачимо, що вона робить – і це викликає серйозну стурбованість», – заявила прес-секретар НАТО Оана Лунгеску.

Лунгеску також додала, що дії Росії спричиняють «подальше загострення ситуації та підривають зусилля, спрямовані на пошук дипломатичного вирішення кризи».

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Ми неодноразово повідомляли про те, що у підконтрольних районах терористи залякують мирних мешканців, займаються мародерством та грабежем, забираючи під загрозою зброї майно, автотранспорт жителів Донбасу.

Останнім часом російські найманці видають пограбованим начебто документ про конфіскацію майна, прикриваючи звичайне грабіжництво ніби-то потребами воєнних дій. Надаємо можливість побачити такий папірець, який нібито засвідчує конфіскацію автомобіля Хюндай на користь так званої «ДНР».

За інформацією Міжвідомчого координаційного штабу, загальна кількість громадян України, які переїхали з зони АТО до інших регіонів, складає 69 тис. 480 осіб, у тому числі близько 24 тисяч дітей. Найбільше вимушених переселенців приймає Київ. В столиці зараз проживає 15 тисяч 368 вимушених переселенців.

Окрім цього, «Укрзалізниця» підготувала рухомий склад та варіанти його застосування з урахуванням безперебійного вивозу виїжджаючого населення у регіони України.

Для забезпечення приміських пасажирських перевезень відновлено курсування приміських поїздів за маршрутами: Харків – Лозова – Слов’янськ; Харків – Красний Лиман; Харків – Дубове; Харків – Гаврилівка; Харків – Близнюки; Куп’янськ – Святогірськ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар