На Кіровоградщині амністували 555 ув’язнених

В органах, установах виконання покарань та слідчому ізоляторі управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області завершено найчисельніше за роки незалежності України виконання Закону «Про амністію – 2014 року».

Про це повідомили Першій електронній у прес-службі управління ДПтС України в Кіровоградській області

Таким чином, під дію Закону по установам виконання покарань та слідчому ізоляторі управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області за формальними ознаками всього підпало 555 засуджених до покарань у виді позбавлення,обмеження волі , а також засуджених до альтернативних видів покарань

Питання про застосування амністії суд вирішував за ініціативою органу або установи виконання покарань, а також за ініціативою засудженого.

Засуджені,які відповідно до Закону України підлягають звільненню від відбування покарань ,повинні бути звільнені не пізніше як протягом трьох місяців після його опублікування.

По установам виконання покарань та Кіровоградському слідчому ізолятору управління ДПтС України в області за формальними ознаками підпало 180 осіб,з яких 116 засуджених звільнено від відбування покарання та 64 особам скорочено строк покарання. По кримінально-виконавчим інспекціям в області підпало 375 засуджених осіб, 341 засуджених звільнено від покарання, 34 особам було відмовлено.

Нагадаємо, що під дію закону під амністію потрапив і мер міста Новомиргорода Яків Немировський, що спричинив смертельне ДТП восени минулого року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар