У Кіровограді громадський транспорт возитиме пасажирів за різними цінами

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Семеро кіровоградських перевізників подали до міськвиконкому свої розрахунки вартості разового проїзду пасажирів у громадському транспорті.

Про це сьогодні під час прес-конференції розповів заступник міського голови Сергій Васильченко, повідомив кореспондент Першої електронної.

Так два підприємства обрахували тариф на рівні 2,50 грн., ПП «Олікс» планує збирати з пасажирів по 3 грн. 56 коп., Автобусний парк АТП 13527 визначило ціну по місту в 3 грн. , а в режимі експрес (до с. Нового) – 4,75 грн. При цьому в телефонній розмові керівник АТП погодився вирахувати з тарифу рентабельність перевезення і знизити вартість проїзду до селища Нового до 4 грн.

Робоча група, яка, до речі, тричі засідала і тричі повертала підприємцям їхні розрахунки на доопрацювання, нарешті передала тарифи в Антимонопольний комітет на погодження.

Окрему увагу було приділено ПП «Олікс». Це єдине підприємство, яке заклало у вартість проїзду рентабельність перевезення. Сергій Васильченко не виключає можливості впровадження маршруту, який створив би для «Олікса» конкурентне середовище, а пасажирам дав би право вибору. Зокрема, цю роль може зіграти кіровоградський електротранспорт: кількість тролейбусів у напрямку руху 1Ц початково може бути збільшена з 14 до 18 штук, а потім інтервал руху буде доведено до 5 хвилин. При цьому ціна на проїзд складатиме 1,5 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар