Рятувальники провели виховні бесіди на Ковалівському пляжі (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Представники УДСНС в області, рятувальники з Кіровоградського міськуправління спільно із спеціалістами Управління з надзвичайних ситуацій Кіровоградського міськвиконкому провели рейдову перевірку щодо дотримання громадянами правил безпеки відпочинку біля водойм.

Цього разу перевіряючі відвідали Ковалівський пляж, який завжди є багатолюдним, адже розташований неподалік від густонаселеного мікрорайону.

Темою розмови із жителями міста було не тільки як себе правильно поводити безпосередньо на воді, але й на березі. Рятувальники попереджають:
•не приймати сонячних ванн на голодний чи повний шлунок;
•не вживати алкогольних напоїв;
•засмагати слід вранці до 11 години або після 16 години ввечері;
•засмагаючи на березі, обов’язково вдягати сонцезахисні окуляри та на голову капелюха, пийти нехолодну, негазовану воду маленькими ковтками.

Жителям міста також нагадали як розпізнати сонячний або тепловий удар: з’являється різка втома, слабкість, головний біль, запаморочення, біль ногах, нудота, шум у вухах, потьмарення в очах, посилене дихання, кровотеча з носа, а можливо й втрата свідомості. Якщо в цей час потерпілому не надати нагальної допомоги, він може загинути в найближчі години від зупинки дихання та серця.

Щоб цього не сталося, потрепілого необхідно перенести у затінок і звільнити його тіло від одягу; змочити прохолодною водою та груди, на ділянку паху та під пахвами покласти шматки тканини, змоченої водою; за необхідності зробити штучне дихання; викликати швидку допомогу та покласти потерпілого на бік; для виведення зі стану непритомності потерпілому треба дати понюхати нашатирний спирт. Щоб знизити температуру тіла, людину необхідно накрити вологою тканиною.

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар