З травмованого героя АТО знущаються у кіровоградському СІЗО?

Травмований у ДТП герой АТО,  заступник командира роти батальйону «Азов» Андрій Пастушенко, якого працівники міліції не дали транспортувати зі світловодської до київської лікарні, знаходиться у кіровоградському СІЗО в поганому стані. Працівники СІЗО перешкоджають наданню медичної допомоги хворому воїну.

Про це заявляють учасники АТО та громадські активісти. Вони стверджують – до командира Сивого, як його називають бійці, спеціально не допускають бригади швидкої медичної допомоги і знущаються над його адвокатом.

У прес-службі управління Державної пенітенціарної служби в Кіровоградській області Першій електронній повідомили, що наразі не володіють інформацією по цій справі і уточнили ім’я затриманого.

Активісти пробули усю ніч під СІЗО. Попри внесену заставу, Андрія Пастушенка досі тримають під арештом.

У коментарі Першій електронній громадський активіст Єлизавета Жарікова повідомила: “Сивий у важкому стані, швидку вночі так і не пустили. Ми чекаємо під СІЗО оформлення всіх формальностей для того, щоб випустили під заставу, яка вже внесена. Розуміємо, що кримінальна справа проти добровольця – це абсурд, але застава це єдиний спосіб витягти з тюрми, щоб надати допомогу. Вночі захисник та свідки оформили заяву про злочин за недопуск швидкоï. Оскаржувати інші неправомірні діï міліції захисник планує після того, як доб’ємося звільнення Сивого”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар