Адміністрацію президента та столичний готель “замінував” ув’язнений з Кіровограда

Співробітники Печерського райуправління встановили особу, яка раніше повідомляла про замінування будівлі Адміністрації Президента та столичного готелю. За даними фактами були відкритті кримінальні повадження за статею 259 Кримінального кодексу України – «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».

Про це повідомляє офіційний сайт ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

Чоловік телефонував безпосередньо до установ. Правоохоронцями були проведені всі першочергові заходи щодо відпрацювання зазначених об’єктів, жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

В подальшому, в рамках кримінальних проваджень, правоохоронці опитали свідків та провели ряд оперативних заходів. І, як результат, встановили особу аноніма. Ним виявився чоловік, який наразі утримується в СІЗО міста Кіровоград за аналогічний злочин. Зловмисник не так давно вже повідомляв про замінування об’єктів на території столиці.
Наразі, згідно чинного законодавства, матеріали кримінального провадження направлені до прокуратури Печерського району для визначення територіальної підслідності.

Нагадаємо, згідно статті 259 Кримінального кодексу України, за аналогічні правопорушення передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар