Віктор Орлі – амбасадор Провансу

1 серпня 2014 року у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки «Віктор ОРЛІ – амбасадор Провансу».

Про це повідомив Першій електронній Анатолій Кімнатний, завідуючий відділу Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».

Віктор ОРЛІ (справжнє ім’я: Геннадій Гребньов) – сучасний французький художник, один із найяскравіших представників імпресіоністів нового покоління, президент культурно-мистецької асоціації «Capitale», член Академії мистецтв Гуангдонг Юехуа (м. Гуанчжоу, Китай). Художник народився 20 лютого 1962 року в м. Кіровограді. Закінчив Кіровоградську художню школу та Кіровоградський педагогічний інститут імені О. Пушкіна.

Малювати почав дуже рано. У шкільні роки був автором і редактором сатиричних коміксів, які демонструвалися в міському кінотеатрі. У 16 років отримав головний приз на регіональному конкурсі політичного плакату.

Професійну діяльність як художника розпочав у 1993 році. У середині 90-х років співпрацював із письменниками, видавцями, серед яких відомий літературознавець, професор Києво-Могилянської Академії Володимир Панченко та краєзнавець, професор КДПУ Леонід Куценко. У доробку художника – дизайн і художнє оформлення літературного часопису «Вежа» і ряду краєзнавчих і літературознавчих книг.

1996 року брав участь у конкурсі проекту Великого Державного герба України.

У 2004 році переїжджає до Франції і починає працювати під псевдонімом Віктора Орлі. Тут творчість художника отримала новий поштовх. За короткий період він створює ряд нових циклів робіт, веде активну виставкову діяльність. Бере участь у престижних мистецьких салонах у Франції, Канаді, Україні, Китаї.


У 2013 році Академія мистецтв Гуангдонг Юехуа (м. Гуанчжоу, Китай) приймає Віктора Орлі у свої члени.
Віктор Орлі працює в різних жанрах живопису: натюрморт, пейзаж, романтичний та символічний фігуратив. Його роботи вирізняються сміливими творчими ідеями, тонкою стилізацією, поєднанням реального і фантастичного, яскравою колористикою.

Виставка творів французького художника Віктора Орлі на його малій батьківщині, де його краще знають як Геннадія Гребньова є довгоочікуваною подією в культурно-мистецькому житті нашого краю, оскільки перемовини про її проведення велись вже тривалий час. В експозиції окрім презентованих автором робіт, представлені також твори з фондів обласного художнього музею та художньо-меморіального музею О.О. Осмьоркіна.

На відкритті виставки автором була подарована до фондового зібрання музею робота «Лотос і золота рибка» (2010).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар