Світловодська влада хоче контролювати діяльність Громадської ради?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Депутати Світловодської міської ради ставлять під сумнів легітимність обрання нового голови громадської ради при міськвиконкомі – Михайла Касьянова.

Касьянов очолив оновлений склад Громадської ради при виконкомі, але депутати міськради відмовляються визнавати його, як керівника ГР.

Як заявив на сесії міськради керуючий справами міськвиконкому Вадим Туманов, формування Громадської ради має визначитися шляхом рейтингового голосування. За його словами, термін подання заявок на вступ до ГР тричі подовжувався, бо не все громадські організації міста висловлювали бажання брати участь у її діяльності: спочатку 9, потім 11, врешті 21, які й обрали Касьянова. Це обрання він вважає не легітимним, посилаючись на те, що у Світловодську є ще чимало ГО, які не долучилися до діяльності Громадської ради, тож їхня думка при визначенні голови не була врахована.

Як розповів Першій електронній практикуючий юрист Володимир Кудря, згідно з Постановою КМУ № 996 від 3 листопада 2011року, Громадські ради є незалежними від влади громадськими організаціями, тож депутати не можуть впливати на рішення ГР. З огляду на це, питання про легітимність обрання голови ГР було винесено на розгляд сесії міськради з порушенням законодавства. Щодо участі не всіх громадських організацій міста у діяльності Громадської ради, то це, згідно згаданої постанови Кабміну є їхнім правом, а не обов’язком. Відповідно, факт подовження терміну подання заяв і примушування місцевих ГО вступати до ГР, теж не відповідає нормам чинного законодавства.

Нагадаємо, 15 липня у Світловодську пройшла процедура обрання нового голови Громадської ради при міськвиконкомі. Головою, шляхом таємного голосування, більшістю голосів було обрано Михайла Касьянова, який за президентства Віктора Ющенка перебував на посаді голови Світловодської РДА, а під час цьогорічних президентських перегонів очолював міський штаб кандидата у Президенти України Петра Порошенка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар