Кіровоградщина: у працівників зросла зарплата, а разом з нею – заборгованість

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За січень–травень 2014р. розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників становив 2616 грн., що на 5,9% вище ніж за відповідний період 2013 року. 

Рівень заробітної плати в області становив 78,6% середнього рівня в Україні (3328 грн.).

В економіці області залишається значною диференціація рівня оплати праці серед видів економічної діяльності. Найвищу зарплату отримують працівники транспорту, складського господарства, підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, електронної та оптичної продукції, добувної промисловості і розробленні кар’єрів, фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата працівників перевищила середній показник по області в 1,4–1,6 рази.

Значно нижчою залишається заробітна плата працівників у сферах тимчасового розміщування й організації харчування, поштової та кур’єрської діяльності, підприємств з виробництва електричного устаткування, текстильного виробництва, основних фармацевтичних продуктів і препаратів, діяльності у сфері творчості, мистецтва та розваг, будівництва, виробництва хімічних речовин, гумових і пластмасових виробів.

У травні 2014р. порівняно з травнем 2013р. спостерігалося зменшення реальної заробітної плати найманих працівників на 5,6% (у травні 2013р. порівняно з травнем 2012р. – збільшення на 8,1%).

Загальна сума невиплаченої заробітної плати впродовж січня–травня 2014р. збільшилася на 9,2% і на 1 червня 2014р. становила 35,5 млн. грн.

Сума боргу працівникам економічно активних підприємств упродовж січня–травня 2014р. збільшилася на 74,2% і на 1 червня п.р. становила 12,8 млн. грн.

Кількість працівників, перед якими є борги, збільшилася в 1,9 рази і на 1 червня становила 2,3 тис. осіб. Кожному із них не виплачено в середньому по 5,7 тис.грн.

Заборгованість із виплати заробітної плати за рахунок коштів державного бюджету на 1 червня 2014р. становила 2,7 тис.грн.

ГУ статистики в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар