Стихійний ринок у Кіровограді приведуть до порядку

Сьогодні, 30 липня, заступник міського голови Сергій Васильченко зустрівся з мешканцями міста, які виявляють наполегливе бажання продавати власну сільськогосподарську продукцію на тротуарах вулиці Преображенської, поряд з Центральним ринком. У робочій зустрічі взяли участь начальник управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Наталія Бабенко та  заступник директора Центрального ринку Олександр Перцов.

Про це повідомили Першій електронній у прес-службі виконавчого комітету міської ради.

Нагадаємо, що під час понеділкової апаратної наради, яку проводив секретар Кіровоградської міської ради Іван Марковський, до зали  зайшли кілька жінок, які торгують на вулиці Преображенській продуктами харчування. Жінки зачитали звернення до секретаря міської ради, в якому, зважаючи на складну соціальну та фінансову ситуацію в країні, наполягали на отриманні дозволу здійснювати торгівлю на тротуарах вулиці Преображенської. Тоді ж продавчині стверджували, що торгують виключно власною сільськогосподарською продукцією. За їх словами, могли б продавати свій продукт і на території ринку, якби там залишилися місця для сільгоспвиробника, але стаціонарні торгівельні павільйони поступово витіснили бажаючих реалізувати свіжі продукти з власного обійстя.

Іван Марковський відразу дав доручення профільному заступнику міського голови Сергію Васильченку знайти вихід із ситуації, що склалася та опрацювати питання виділення торгівельних місць з адміністрацією Центрального ринку.

У свою чергу, директор Центрального ринку Павло Петрушевський підтвердив, що ринок на сьогодні має достатню кількість торгових місць, аби кожен бажаючий міг здійснювати тут торгівлю, а  орендна плата цілком доступна і складає  від двох до семи гривень за квадратний метр. Звичайно, що є і необхідні вимоги: наявність санітарної книжки та, за необхідністю, ветеринарної довідки – мова ж йде про здоров’я і життя громадян.

Під час сьогоднішньої зустрічі Олександр Перцов запевних усіх учасників розмови, що  адміністрація Центрального ринку готова надати близько 50 місць для здійснення торгівлі продуктами тваринного походження та городиною, безумовно при дотриманні усіх санітарних та ветеринарних норм і правил.

Зважаючи на сильне бажання продавчинь вести торгівлю виключно на свіжому повітрі, та ще й в місцях, де є велике скупчення  потенційних покупців, а не в закритому приміщенні ринку, сторони дійшли згоди, що варто разом оглянути та вибрати привабливі для себе торгівельні місця із запропонованого переліку. Що і буде зроблено найближєчим часом.

– Це буде найкращий варіант розв’язання давно наболілої для міста проблеми, – сказав на завершення зустрічі  Сергій Васильченко. – Адже громадяни мають добре розуміти, що торгівля продуктами із землі без належного санітарного контролю – пряма загроза здоров’ю людей, як і усвідомлювати свою відповідальність за можливу біду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар