Голова Ленінської райради наклав руки на бюджетні кошти?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Під час перевірки Ленінської в місті Кіровограді ради (голова Валерій Заботкін) виявлено ряд грубих порушень законодавчих актів, спрямованих на економне використання бюджетних коштів.

Про це сьогодні під час наради в міській раді розповіла начальник контрольної служби міськради Тетяна Пільчик, повідомив кореспондент Першої електронної.

Зокрема, голова ради Валерій Заботкін використовував схеми, які дозволили збільшити його зарплату до 9 тис. грн., а зарплату заступника голови – до 6,7 тис. грн. у той час, як середня заробітна плата в раді складає 2,8 тис. грн.

Понад це, Заботкін отримує 100% надбавку за «виконання особливо важкої роботи», наближені до нього особи – заступник і головбух – отримують надбавку по 75% і 50% від місячного окладу відповідно. У цей же час рядові працівники мають надбавку не більше 10-15%. А ще має доплату в розмірі 416 грн. за допуск до державної таємниці.

Також голова Ленінської райради щомісячно отримує премію у розмірі 50% від окладу, хоча жодних документів, які засвідчили б законність її призначення, немає.

Окрім того, у райраді не дотримуються принципу соціальної справедливості при призначенні допомоги для вирішення соціально-побутових питань. Так сам голова, його заступник, начальник і головний бухгалтер управління праці і соціального захисту населення отримували таку допомогу у розмірі середньомісячної зарплатні.

«Бити таких по руках треба!», – заявив секретар міської ради Іван Марковський і надав розпорядження встановити жорсткий контроль за фінансовою діяльністю Ленінської і Кіровської в місті Кіровограді рад.

Чи зверне увагу прокуратура на такі факти зловживань, наразі невідомо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар