Віце-президент ФЛАУ: “Зірка” – це арена міжнародного рівня”

Спортсмени та тренери з усієї України, які приїхали в Кіровоград, щоб взяти участь у Чемпіонаті України з легкої атлетики, відзначили високий рівень обладнання легкоатлетичного комплексу реконструйованого стадіону «Зірка».

Як повідомив кореспондент Першої електронної, сьогодні під час прес-конференції віце-президент Федерації легкої атлетики України, Олімпійська чемпіонка Наталія Добринська, директор клубу Сергій Ольшевський, президент ФЛАКО Геннадій Заболотний та директор ПрАТ «Атлетика ВІВА» Іоланта Хропач відзначили високий рівень обладнання стадіону «Зірка».

Зокрема, представники ФЛАУ наголосили, що проведена реконструкція дозволяє проводити на стадіоні не тільки футбольні матчі, а й масштабні змагання з легкої атлетики такі, як Чемпіонат України.

«Стадіон обладнано біговою доріжкою «Мондо». Таке обладнання було встановлено на стадіонах, які приймали Чемпіонати світу (у Лужниках, Пекіні), а також Олімпійські ігри, починаючи з 1976 року», – розповів президент ФК «Зірка» Максим Березкін.

Віце-президент федерації легкої атлетики України Наталія Добринська зазначила, що спортсмени перед початком змагань намагалися уявити, як буде виглядати стадіон у Кіровограді (адже це далеко не найбільше місто країни). І побачене їх дійсно вразило, адже це арена міжнародного рівня.

«Це величезна спільна робота. Нам дуже приємно, що ми знайшли такого прекрасного партнера, який розуміє всі ці комплекси. Це Максим Березкін, без якого цього чемпіонату не відбулося б. У найближчі кілька років ми плануємо перетворити стадіон «Зірка» на європейську змагальну арену», – наголосив президент Федерації легкої атлетики Кіровоградської області Геннадій Заболотній.

Директор ПрАТ «Атлетика ВІВА» Іоланта Хропач відмітила, що у результаті проведеної реконструкції, збудований ще в радянські часи стадіон, перетворився на легкоатлетичну арену, аналогів якої в Україні практично немає. «Подібний стадіон є тільки у Донецьку, але там проводити змагання зараз неможливо. На НСК Олімпійському покриття трохи інше – за олімпійським стандартом. Але то є тільки основною ареною, яка не має ніяких додаткових умов для легкої атлетики. «Зірка» ж – це комплекс», – підкреслила Іоланта Хропач.

Також вона відзначила професійність трудового колективу стадіону «Зірка», який не маючи досвіду роботи у сфері легкої атлетики, забезпечив Чемпіонат всім необхідним.

У свою чергу президент ФК «Зірка» Максим Березкін подякував всій команді, яка працювала над реконструкцією стадіону – це весь колектив ФК «Зірка» та команда «Креативу», яка окрім фінансової допомоги, надавала допомогу в організації цього проекту.

«Кіровоград не приймав змагання з легкої атлетики такого рівня. Приємно розуміти, що до Кіровоградщини приїхало більше 600 спортсменів зі всієї України. Думаю, що і кіровоградці це відчувають – важко не помітити майже тисячу туристів у місті!», – зазначив Максим Березкін.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар