Кіровоград вперше приймає Чемпіонат України з легкої атлетики (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 24 липня, на оновленому стадіоні «Зірка» розпочалися легкоатлетичні змагання серед молоді в рамках Чемпіонату України.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, на змагання приїхало близько 700 спортсменів з різних куточків України, у тому числі з Криму. Кількість учасників з кожної області визначається за квотою (найбільше прибуло з Київської та Львівської областей).

Серед відомих спортсменів, які беруть участь у змаганнях, бронзовий призер Олімпійських ігор киянка Христина Стуй, а також чемпіонки Європи і призерки Чемпіонату світу Олеся Повх (з Запоріжжя) та Наталя Погребняк (з Харкова), багаторазовий призер чемпіонатів Європи харків’янка Анна Ніщенко.

Спортсмени і тренери, які вперше відвідують оновлений стадіон «Зірка», відзначають, що легкоатлетичні поля і доріжки є не просто сучасними, а облаштованими за високими європейськими стандартами. Підготувати «Зірку» до змагань такого рівня стало можливим завдяки фінансовій підтримці президента ФК «Зірка» Максима Березкіна.

Berezkin«Розробляючи проект реконструкції стадіону, ми вирішили, що він буде не лише футбольним, а й легкоатлетичним. То була домовленість, що моє завдання, як інвестора, реконструювати стадіон, а Федерація легкої атлетики і Міністерство молоді і спорту України має забезпечити його всім необхідним інвентарем. Результати наших старань можна спостерігати вже сьогодні – Кіровоград вперше приймає Чемпіонат України з легкої атлетики!», – зазначив президент ФК «Зірка» Максим Березкін.

Нагадаємо, заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, оглядаючи стадіон в процесі реконструкції, відзначав, що це сучасний стадіон для спортсменів, для глядачів. Завдяки підтримці інвестора Максима Березкіна Кіровоградщина побачить легку атлетику у всій красі. За його словами, відбудова «Зірки» – це наймасштабніший спортивний проект в Україні 2014року.

Урочисте відкриття Чемпіонату України відбудеться сьогодні, 24 липня, о 15.30 год. Змагання триватимуть з 24 по 26 липня. З програмою змагань можна ознайомитися тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар