У Маловисківському районі люди примусово вскладчину купують казначейські зобов’язання від Ощадбанку

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканці Маловисківського району скидаються грошима, щоб придбати ускладчину сертифікат Ощадбанку номіналом тисячу гривень для підтримки Української армії. 

Як повідомив кореспондент Першої електронної, у більшості випадків це не власна ініціатива людей, а примус, до якого вдаються в ряді установ і організацій: працівників просто зобов’язали здати по 50 грн., а придбаний сертифікат оформлюють на когось одного.

Таким чином Маловисківський район на сьогодні зміг викупити лише 20 казначейських зобов’язань (при завданні в 124 документи). Як відмічають місцеві мешканці, вони не довіряють подібним системам, а також про-державним фондам, бо там не можливо відслідкувати потік фінансів. Натомість надають перевагу здійсненню адресної допомоги конкретним бійцям.

Зокрема, в Маловисківській ЦРЛ, де працює більше півтори сотні фахівців, з придбанням сертифікатів вирішили не поспішати. Як повідомив заступник головного лікаря Василь Боюк, поки що розпочато добровільний збір коштів, а куди вони будуть вискористані – медики визначаться пізніше, порадившись безпосередньо з військовим комісаром. “Ми хочемо, щоб гроші потрапили конкретними бійцям з Кіровоградщини, а не невідомо куди”, – сказав Боюк.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар