Що варто знати юнацтву в непростий час (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора у Кіровограді відбулася презентація брошури «Що варто знати юнацтву в непростий час», яку створила та випустила громадська організація «Спільна дія». Ідея брошури належить народному депутату України Станіславу Березкіну.

«Україна живе в непростий час. Сьогодні для нас слова «війна», «терорист», «вибухівка» – це вже не слова з книжок, а реальні події на Україні, – зазначила голова ГО, депутат обласної ради Ірина Малик. – Для нас (батьків) найголовнішим є наші діти, їх здоров’я та безпека. Для того, щоб нашим дітям жилося безпечніше, ми створили цю брошуру. Книга містить необхідний мінімум інформації, який потрібно знати батькам і дітям у випадку небезпеки».

Голова ГО “Спільна дія” Ірина Малик.

В брошурі подано прості поради, як поводити себе під час пожежі, у випадку оголошення евакуації, про те, як поводити себе у натовпу, що робити, якщо на вулиці стріляють. Окремий розділ присвячений темі, як поводитися, якщо тебе захопили в заручники.

Зважаючи на те, що нині країна переживає важкі часи і діти можуть опинитися у небезпечних ситуаціях, в яких вони можуть розгубитися, не маючи відповідного життєвого досвіду, організатори вирішили на практиці продемонструвати, як важливо бути готовим до НС.

Для цього вони за допомогою волонтерів інсценувати ситуацію із захопленням в заручники: двоє озброєних терористів на очах у присутніх глядачів взяли в полон групу підлітків. Волонтери ж поводилися так, як би вони вчинили в подібній ситуації в реальному житті. Як виявилося, їхня реакція була далекою від адекватної. Зокрема, це відмітив керівник антитерористичного штабу при УСБУ в області Володимир Бойко.

«Шаблонів поведінки під час захоплення терористами немає. Поки не вийде адреналін не варто ризикувати життям. Ви зобов’язані залишитися живим будь-якою ціною. Вам кажуть, що робити – слухайте і виконуйте. Підготуватися до теракту неможливо. Ми думаємо про безпеку щодня і не тільки про свою. Ця брошура – це квінтесенція того, що ми напрацювали за довгий час», – відмітив Володимир Бойко.

Його слова підтримала Людмила Дорохіна (начальник відділу сім’ї та молоді міської ради), яка зазначила, що брошура «Що варто знати юнацтву в непростий час» повинна бути настільною книгою для батьків і дітей. Вона запропонувала розмістити поради на сіті-лайтах по всьому місту.

Начальник відділу сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради Людмила Дорохіна

Нагадаємо, автор ідеї створення книги – народний депутат України Станіслав Березкін, він також профінансував видання збірки тиражем 50 тисяч примірників. До друку брошуру підготували члени «Спільної дії» разом із волонтерами та силовиками Кіровоградщини (працівниками УМНС, УДСНС, УСБУ та ін.).

Військовий комісар Кіровоградського обласного військового комісаріату Ярослав Кучер

Заступник начальника управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Кіровоградській області, полковник служби цивільного захисту Олег Мельчуцький

За словами голови ГО „Спільна дія” Ірини Малик, організація планує поширити весь наклад брошури через літні табори для молоді, заклади освіти і культури Кіровоградської області. Якщо у вас є бажання отримати брошуру, звертайтеся за телефоном: 067 520 70 09.

Фото Олени Карпенко, Світлани Томашевської

Поширити:

Залишити коментар:

коментар