77 посадовців Кіровоградщини постраждали через земельні махінації

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В поточному році вжитими органами прокуратури заходами державі повернуто майже 365 га земель вартістю 27,6 млн. грн. та попереджено незаконне надання земельних ділянок загальною площею 3,2 тис. га вартістю 72 млн. грн.

У зв’язку з виявленими в цій сфері порушеннями прокуратурою розпочато 8 кримінальних проваджень. В свою чергу за документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 77 посадовців, громадянам і державі відшкодовано 1,2 млн. грн. Крім того, прокуратурою до суду заявлено позовів на суму 72 млн. грн., на даний час вже задоволено позовів на суму 24 млн. грн.

Упродовж поточного року діяльність органів прокуратури щодо захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин була зосереджена на найбільш актуальних для області питаннях.

Зокрема, проведено низку перевірок законності використання земель сільськогосподарського призначення, додержання їх використання за цільовим призначенням, збереження родючості грунтів, дотримання законодавства про охорону земель тощо.

Щодо порушень при використанні таких земель розпочато 3 кримінальних провадження, пред’явлено 25 позовів, які стосуються повернення земель загальною вартістю більше 63 млн. грн.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар