Фракція комуністів у Верховній Раді під загрозою розпуску

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні Верховна Рада України має розглянути чотири законопроекти про внесення змін до Регламенту ради щодо розпуску депутатських груп і фракцій.

Законопроектами пропонується встановити, що депутатська фракція (депутатська група), склад якої став меншим від мінімальної кількості народних депутатів України розпускається.

На даний час депутатські фракції можуть формуватися із числа депутатів, обраних за виборчими списками політичних партій та тих, які були висунуті політичною партією в одномандатних округах та депутатів-самовисуванців.

Проте, Регламентом Верховної Ради чітко не визначено необхідну для формування депутатської фракції кількість нардепів за відповідними групами, зокрема: обраних за списками, висунутих політичною партією в одномандатних округах та депутатів-самовисуванців, обраних в одномандатних округах.

Як відомо, при формуванні фракції Комуністичної партії у Верховній Раді до неї увійшли 32 народні депутати, обрані за виборчим списком Комуністичної партії, та 1 народний депутат, обраний в одномандатному окрузі шляхом самовисування — Калетник Оксана Миколаївна, яка 29 травня 2014 року вийшла з цієї фракції.

4 липня фракцію комуністів залишили ще три народних депутати.

Володимир Кудря, юрист, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар