Спрощено порядок ліквідації фізичних осіб-підприємців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська ОДПІ звертає увагу, що з 8 липня 2014 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом».

Відтепер державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця проводиться державним реєстратором не пізніше наступного робочого дня з дати отримання від фізичної особи-підприємця реєстраційної картки без довідок органу доходів і зборів про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів та про відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Органи доходів і зборів проводять зняття з обліку фізичних осіб-підприємців на підставі надходження від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру. Фізичні особи – підприємці можуть бути зняті з обліку в органах доходів і зборів у разі встановлення факту відсутності заборгованості перед бюджетом щодо сплати платежів, контроль за справлянням яких здійснюють органи доходів і зборів.

Важливо пам’ятати, що зазначене стосується лише фізичних осіб – підприємців. Порядок зняття з обліку юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів та фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність залишився незмінним.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар