Колишні військові аеродроми активно відновлюють

Повітряні сили України розпочали відновлення трьох колишній аеродромів: Мартиновка (Вознесенськ), Буялик та Червоноглинське (Арциз). Чи будуть на них розгорнені нові авіаційні частини, чи це будуть лише авіаційні комендатури допоки лишається невідомо.  На злітних смугах заливається сучасне монолітне бетонне покриття виробництва компанії «Dyckerhoff».

Про це повідомляє “Український мілітарний портал”.

В Мартиновці (м. Вознесенськ, Миколаївської області) до 2001 року базувався 642 винищувальний авіаполк на МіГ-29. Технічна інфраструктура аеродрому занедбана, однак, у 2011 році було помічено літак С-130 який брав участь у спільних навчаннях, що може свідчити про те, що злітно-посадкова смуга здатна приймати літальні апарати. Зараз тривають активні відновлювальні роботи всієї інфраструктури.

Аеродром Буялик (Одеська обл.) покинутий українськими військовими у 2003 році – до цього тут базувалися розвідувальні Су-24МР з 511-го розвідувального авіаполку. Зараз триває необхідна документальна підготовка процесу відновлення аеродрому.

Аеродром Червоноглинське (Арциз, Одеська обл.) як авіакомендатура існував до 2003 року, а до 1998 року тут базувалася 206 авіабаза (737 винищувальний авіаполк). Частину інфраструктури збережено, зараз тут базується місцевий аероклуб і літають легкі літаки.

Як повідомляла Перша електронна, 16 червня 2014 року заступник командувача повітряних сил ЗСУ з логістики – начальник логістики, генерал-лейтенант Володимир Шатов заявив, що військовий аеродром «Канатове» буде відроджено. Про це він повідомив під час візиту на аеродром.

«Відродити «Канатове» для мене  справа честі, адже  10 років тому я проводжав звідси останні літаки», – зазначив Володимир Шатов.

За його словами, уже в жовтні аеродром повинен прийняти перші літаки, а для цього перш за все слід відновити злітно-посадкову смугу та центр управління польотами.

Першими, хто розпочне нову історію «Канатово» будуть військовослужбовці, які проходили службу в Джанкої Автономної Республіки Крим і не зрадили Україну, а після окупації переїхали служити на материк. Загалом на військовому аеродромі працюватиме близько 220 військовослужбовців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар