Терористи можуть використовувати кіровоградських журналістів для створення паніки?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Терористи зі східних регіонів України можуть використовувати журналістів, у тому числі з Кіровоградщини, для провокування паніки серед громадськості та дестабілізації ситуації. 

Про це йшлося в розмові кореспондента Першої електронної з заступником голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук, аналізуючи події в Компаніївському районі.

За її словами, провокатори можуть навмисне підбурювати населення, використовуючи ЗМІ, щоб налаштувати людей проти військового керівництва і представників української влади. Віта Атаманчук наголосила, що триває  інформаційна війна, до якої ні громадськість, ні журналісти виявилися не готовими. Тому останнім треба особливо ретельно «фільтрувати» всю інформацію, яка до них надходить, щоб не стати знаряддям в руках провокаторів.

Наслідком поширення неперевіреної інформації чиновники вважають події в Компаніївському районі: вчора вночі мешканці району за участі голови Компаніївської РДА Любов Житньої перекрили Бобринецьку трасу біля Компаніївки палаючими шинами, спровокувавши кілометровий затор.

Люди вимагали, щоб керівництво держави врятувало бійців 79-ої аеромобільної бригади, які вже тиждень перебувають в оточенні терористів в Луганській області. Родичі солдатів з Компаніївського району стверджують, що отримали від хлопців прощальні смс.

На місце події виїхав голова Кіровоградської ОДА Олександр Петік. Він заявив: керівництво військового підрозділу не підтверджує інформації, викладеної в смс. Петік наголосив, що протягом 19 липня з території Росії відбувалася масова розсилка фейкових повідомлень на номери абонентів, які колись телефонували в зону АТО.

“Такі дії пов’язують з успіхами української армії в боротьбі з терористами і тим, що після трагедії з Боінгом Росія не ризикує так само інтенсивно допомагати зброєю та професійними військовими терористам. Тому будьмо готовими до більш масованої інформаційної атаки з боку ворога”,  – запевнив голова КОДА.

Як повідомив Першій електронній в.о. начальника РВ УМВС України в Компаніївському районі Юрій Щегляков, наразі ситуацію вдалося врегулювати – шини більше не палають, трасу розблоковано.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар