Цього року на Кіровоградщині у 4 осіб виявлено хворобу Лайма

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За даними Головного управління санепідемслужби у Кіровоградській області з початку року зафіксовано 4 випадки хвороби Лайма. До речі, протягом усього минулого року зареєстровано  6 хворих.

Про це Першій електронній повідомив головний державний санітарний лікар Святослав Протас.

За його словами, інфікування хворих відбулось під час відпочинку у Кіровограді, Знам’янському та Олександрівському районах, а також у Чернівецькій області. За результатами сезонного ентомологічного нагляду (збір та лабораторне дослідження кліщів), в Онуфріївському районі знайдено кліщів, які є носіями цієї інфекції.

Санепідемслужба проводить роз’яснювальну роботу серед населення, щоб попередити можливість захворювань. Спеціалісти радять звертатись до медичних установ, навіть якщо вдалося вилучити кліщ самотужки.

Довідка: Хвороба Лайма (інші назви — бореліоз, Лайм-бореліоз, системний кліщовий бореліоз) — це природно-осередкова інфекційна хвороба, яка передається кліщами, характеризується ураженням шкіри ( у вигляді мігруючої еритеми), нервової системи, опорно-рухового апарату і серця. Поширена у Північній Америці та Європі. У США хвороба Лайма є другою за швидкістю поширення інфекційною хворобою після ВІЛ-інфекції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар