З кіровоградським облавтодором розрахуються нескоро?

Погашення боргів із заробітної плати облавтодорівцям Кіровоградщини доведеться почекати.

Такий висновок можна зробити зі слів міністра інфраструктури України Максима Бурбака, які він озвучив під час брифінгу, як передає кореспондент Першої електронної у Києві.

Міністр зазначив, що усі облавтодори повинні займатися господарською діяльністю і приносити прибуток, у той час як з боку деяких підприємств відбувався практично саботаж – зарплата нараховувалась, а робота майже не проводилась. На пряме запитання кореспондента Першої електронної: коли буде проведено повністю розрахунок по боргам по заробітній платі, міністр зазначив, що у боргах облавтодорів є «корупційна складова». Тому їх потрібно перевірити. Крім цього, як зауважив міністр, у нього з керівниками автодоріг є «спільне бачення» щодо подальшої долі підприємств автодоріг України: деякі дороги мають бути у власності громади. А вже громада має вирішувати, чи потрібне їй таке «ефективне» підприємство, яке їх обслуговуватиме. Також у планах міністерства зняття статусу юридичної особи з неефективних підприємств. Таким чином, напевно, планують боротись з корупцією у сфері будівництва і обслуговування доріг.

Також міністр повідомив, що у бюджеті 2014 року з необхідних 32 млрд грн. на ремонт та будівництво доріг заплановано тільки 15,2 млрд грн., з яких більше 9 млрн призначені для погашення кредиторської заборгованості, а близько 3 млрд – на оплату вже виконаних робіт. «На дороги залишається приблизно 1 грн на кожний квадратний метр», – заявив Максим Бурбак.

Кіровоградські дорожники у своїй біді з заборгованістю по оплаті праці не одні – борги є і по інших областях. Міністр заявив, що попередники залишили борги ще за грудень 2013 року.

Нагадаємо, що 14 липня голова Кіровоградської ОДА Олександр Петік зажадав від голови Кіровоградського облавтодору графіку погашення боргів по заробітній платі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар