Кіровоградські баскетболістки вивели збірну України на чемпіонат Європи (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Жіноча і чоловіча збірні України з баскетболу повернулися з Угорщини, де грали у кваліфікації на чемпіонат Європи. Збірні було сформовано на базі команд, які перемогли в чемпіонаті України.

Жіноча збірна в складі чемпіонок України Аліни Ягупової, Ольги Сівакової та Оксани Рисіної посіла третє місце у своїй підгрупі. По два очки наші дівчата виграли у господарок угорок та першого номера рейтингу румунок, поступилися команді Словенії і збірній Азербайджану, з якою грали відразу після поєдинку зі словенками.

В чвертьфіналі українки зійшлися з сильною збірною Франції, у складі якої були чемпіонки Європи. Влучні кидки Ягупової і Рисіної принесли збірній України перемогу і путівку на чемпіонат Європи.

Чоловіча збірна в складі Тимура Арабаджи, Романа Козлова, Антона Рочняка і Антона Михайлова теж посіла третє місце в підгрупі, вигравши у команд Угорщини та Польщі і поступившись іспанцям і бельгійцям. Таким чином, команда України посіла шосте місце, ставши першою серед тих, хто не кваліфікувався на першість континенту.

Чемпіонат Європи з баскетболу 3х3 відбудеться 3-5 вересня в Бухаресті.

За матеріалами Федерації баскетболу України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар