Бібліотекар з Кіровограда побувала на міжнародному форумі у Польщі (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

26-27 червня 2014 року у місті Жешув (Польща) відбувся польсько-український форум молодих бібліотекарів «Бібліотека без кордонів», у якому взяла участь фахівець з Кіровограда.

Про це Першій електронній розповіли в  Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О.М.Бойченка.

Участі у конкурсі передував конкурсний відбір, в рамках якого учасники презентували власні досягнення в бібліотечній справі та мотивацію участі у Форумі. Таким чином було відібрано 15 молодих бібліотекарів з різних регіонів України. Серед яких були представники з бібліотек Херсонщини, Миколаївщини, Львіщини, Дніпропетровська, Сум, Чернівців тощо. Кіровоградщину на Форумі представляла Тетяна Рєзнік, головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.М.Бойченка.

Організаторами заходу виступили всеукраїнська програма «Бібліоміст», молодіжна секція Української Бібліотечної Асоціації (УБА) та Воєводська і міська бібліотеки м. Жешув.

Бібліотекарі України презентували Інтернет-проекти бібліотек, проекти УБА та програми «Бібліоміст», оцифрування рідкісних і цінних видань. Представники бібліотек Польщі розповіли про інноваційні пропозиції та проекти для розвитку локального суспільства публічних бібліотек в Польщі, співпрацю з бібліотеками Єврорегіону «Карпати» та сучасні послуги on-line для населення.

Під час форуму відбулися семінари та майстер-класи для українських бібліотекарів. Надзвичайно вразила українців майстерня діджиталізації (оцифрування) воєводської і міської бібліотеки м. Жешув: тут є 7 потужних сканерів для оцифровки книг, альбомів, фотоплівок та діафільмів, завдяки якім поповнюється цифрова бібліотека Підкарпатського воєводства. Також в майстерні розміщена справжня звукозаписуюча студія. Бібліотекарі майстерні здійснюють запис аудіо книг, а також займаються оцифровкою музичних творів, що записані на бабінах та грамплатівках.

Також польські та українські бібліотекарі влаштували флеш-моб на площі Ринок, під час якого вони читали польські та українські поезії. Перехожі зупинялися, чуючи українські вірші та залюбки слухали твори українською мовою.


Поширити:

Залишити коментар:

коментар