Питання кіровоградського проблемного гуртожитку розглядають за зачиненими дверима

Сьогодні у стінах Кіровоградської міської ради відбувається засідання робочої групи по вирішенню питання з правами власності і утриманням колишнього гуртожитку, що знаходиться за адресою просп.Університетський, 21.

Засідання групи проходить під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Геннадія Осетрова та за участю заступника прокурора міста Сергія Салюка, фахівців з міського управління ЖКГ, юристів та жильців будинку. Перед початком роботи Геннадій Осетров заявив – засідання буде закритим, “не для камер”, але надав можливість висловити свою точку зору представникам ініціативної групи жильців будинку перед журналістами.

Сам Осетров пояснив мету засідання робочої групи так: “Це приватний будинок, який знаходиться у реєстрі приватної власності. Чим ми можемо допомогти? Ми можемо сісти і скласти план заходів”.

Представник жильців будинку по проспекту Університетському, 21 Світлана Бондаренко заявила: “Таких проблемних будинків декілька. З будинком, що знаходиться за адресою Севастопольська, 7, ситуація аналогічна. Ми дуже хотіли б побачити тут нового директора підприємства ПП Вагран  П.А.Дулуба. Він надіслав нам листи з повідомленнями, у яких вимагає звільнити квартири до 20 липня у зв’язку з тим, що ми ніби-то самовільно зайняли кімнати, у яких проживаємо багато років і на які у нас є ордери. Вимагають сплати орендної плати для утримання будинку. 7580 грн з мене – це тільки квартплати. Якщо порахувати – це за 65 років проживання. Я, наприклад, живу там 14 років. Ордер на мою квартиру на проживання виписаний ще колишнім директором ПП Вагран 4 травня 2000 року. Податкова, до речі, нам досі не відповіла на запит – чому власники отримують квартплату з жильців і не платять з того податків. Колишній міський голова нам казав під час зустрічі – не платіть нічого, ви не підписували договорів на утримання будинку.

Ми самі робимо ремонти – дах, підвал, під’їзди – все за свій рахунок. Ми самі утримували і будемо утримувати будинок. Але ми хочемо, щоб будинок був на балансі міста. Ми хотіли б побачити директора підприємства і власника будинку – Ларису Ярошенко, яка нас уникає. Два роки тому вони почали продавати нам наші ж квартири, на які у нас є ордери. Вікторія Шихова з інвентарбюро нам дала пояснення – власником є Володимир Ярошенко на підставі рішення суду, яке не можуть знайти ні прокуратура, ні міліція, ні СБУ. Документів на приватизацію будинку приватною особою чи ПП Вагран нам чомусь ніхто не може надати. У нас є сумніви, що вони взагалі існують.

З нами зв’язалася помічник народного депутата Олександри Кужель пообіцяла допомогти розібратись у ситуації, що склалася. Ми зробили запити до прокуратури, міліції, міськвиконкому, і коли отримаємо офіційні відповіді – поїдемо у Київ до генерального прокурора”.

Надалі засідання робочої групи проходило за зачиненими для журналістів дверима.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар